top of page

Hi!

Wat leuk dat u even op Kinderpixels komt kijken! Graag laat ik u kennis maken met kinderfotografie, de vrolijkste baan met kinderen! Het is een vak apart, dat vooral bestaat uit spontaniteit, geduld en heel, heel veel grapjes! Want alleen dan komen de spontane lachjes tevoorschijn, en die willen we graag vastleggen in professionele fotografie! 

Veel ouders, kinderopvang, scholen en particulieren zijn erg enthousiast over het bezoek van de kinderfotograaf. Veelal krijgt Kinderpixels het compliment dat ‘de kindjes er zo lekker natuurlijk op staan’ of dat ‘we niet verwacht hadden dat hij/zij zo makkelijk op de foto zou gaan!’

Rust, geduld en vrolijkheid is wat Kinderpixels graag met haar fotografie uit wil stralen, met resultaat! Gezellige en ontspannen fotodagen op locatie, dat is wat we graag willen. Dat kinderdagverblijven gewoon hun dag kunnen draaien, en dat de komst van de fotograaf niet voor veel stres zorgt. Rust en vrolijkheid staat voorop bij Kinderpixels en we willen dan ook een zo veel mogelijk ontspannen sfeer creëren.

Al veel kinderopvang, scholen en particulieren hebben we een gezellige fotodag mogen bezorgen en ik zou deze positieve ervaring graag aan meer particulieren, scholen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, pre-schools en andere vormen van opvang aanbieden. Misschien wel bij u!

Samen met verschillende partijen Kinderpixels tot een succes, en gebruiken we het als podium en leerschool om verschillende acties, kinderkleding en andere activiteiten rondom ‘kinderen’ en ‘fotografie’ uit te proberen. Zo zijn we begonnen met een online Kinder Miss voor enthousiaste ouders, bieden we steeds meer new-born shoots aan en organiseren we geweldige themadag Miss Sunshine op vakantieparken! Ook bezoeken we beurzen om in te spelen op de actuele behoeften van jonge ouders en kinderen.

Jaarlijks komen er zo'n 2500 gezichtjes voor de lenzen van Kinderpixels. Wij proberen bij Kinderpixels vooral geduld te hebben met de kinderen, ervoor te zorgen dat de opvang/school er niet te veel werk van heeft en de kinderen en groepsleidsters/docenten een leuke, ontspannen fotodag te bezorgen. Dit lijkt te werken, want ouders, scholen, kinderopvang en particulieren zijn over het algemeen erg tevreden. De kinderen moeten na het fotograferen met een grote glimlach teruglopen naar het lokaal. Dat is het streven van Kinderpixels, met resultaat!

We zijn over het algemeen actief in Noord-Nederland (Groningen, Friesland, Drenthe) maar maken ook gemakkelijk een uitstapje naar een ander gedeelte van het land of zelfs een stukje over de grens richting Duitsland. 

Zou u het leuk vinden een kinderpixel-fotograaf op uw locatie uit te nodigen voor een kennismakingsgesprek? De fotograaf komt graag langs om wat foto’s en uiteraard een gezicht te laten zien. Bent u heel nieuwsgierig? U kunt al wat zien van de fotografen op de Facebookpagina of stuur een mailtje​ voor meer informatie.

Erkend Leerbedrijf

Kinderpixels is een erkend leerbedrijf! Vind je baby’s, peuters en kleuters helemaal het einde? Geniet je van hun grillen? Kun jij de rust bewaren en om ze lachen? Ben je geïnteresseerd in fotografie, fotobewerking en evenementenorganisatie? Dan is een stageplek bij Kinderpixels de plek voor jou!

Niet alleen leer je op een technische manier goede kinderfoto's te maken, ook leer je misschien wel het belangrijkste van alle kinderfotografie: een goede sfeer creëren. De mood van de kinderen aanvoelen, ze met geduld of juist vrolijkheid benaderen en ervoor te zorgen dat de communicatie met groepsleiders/docenten helder verloopt.

Niet alleen krijg je dagelijks de vrolijkste gezichtjes voor je neus, ook krijg je bij Kinderpixels de kans om te experimenteren met kinderfotografie. Maak onbeperkt gebruik van de mobiele studio om in je vrije tijd (of soms zelfs onder stagetijd!) nieuwe poses te bedenken, lichtinvallen uit te proberen of misschien een andere tak van sport te beoefenen zoals modefotografie in de kinderkleding.

Ook krijg je bij Kinderpixels een kijkje in de ondernemers-keuken en heb je voldoende ruimte om eigen projecten uit te proberen. Een themashoot, marketingactie of originele braderie-fotografie? Geef het aan en we kijken bij Kinderpixels wat we naast onze eigen themadagen kunnen organiseren!

We vinden het bij Kinderpixels belangrijk dat je je blijft ontwikkelen, leerdoelen stelt die in jouw straatje passen en dat jij niet alleen flexibel bent voor ons; maar wij ook voor jou! Jij bepaalt jouw leerdoelen in de (kinder/studio)fotografie en daar speelt Kinderpixels handig op in. The sky is the limit!

Wil je meer weten? Stuur een mail naar kinderpixels@outlook.com! Liever een open sollicitatie sturen? Stuur dan je CV en een motivatie met minimaal 3 persoonlijke doelen mee.

Tips voor ouders

Langskomen

Misschien bent u wel razend enthousiast geworden van de foto's die u van de kinderopvang heeft gekregen en wilt u graag een keer langskomen om op de foto te gaan met vrienden en familie, of heeft een kennis u gevraagd waar u de foto's vandaan heeft. Er zijn een aantal agenda-momenten in het jaar waar Kinderpixels niet langsgaat bij kinderopvang, maar dat er ruimte is voor particulieren om langs te komen om hun kindje met de familie te laten fotograferen. Een aantal dagen zijn hiervoor ingeroosterd, maar u kunt uiteraard ook een mailtje sturen om zelf een afspraak te maken voor een fotoshoot. 

tops en nops

U mag uw kind natuurlijk voorbereiden op de komst van de fotograaf. Nog wel even de do's en dont's: 

Als u het van tevoren met uw kind over de komst van de kinderfotograaf hebt, doe dit dan spelenderwijs. Grapjes zoals 'Je mag niet lachen he?' (waarna het kind schaterlacht) doen het over het algemeen goed! 

Wat ook wel eens met jonge kindjes wil werken is het oefenen van 'CHEEEEEEEESE!' . Het geeft ook een hilarisch effect voor de fotograaf en de leidsters als het uit een onverwachte hoek komt. 

Afhankelijk van de leeftijd is het helemaal niet erg om de term fotograaf niet te noemen. Meestal gaan de kindjes liever met 'die leuke mevrouw mee, kijken bij het schaapje of de loopauto' in plaats van met 'de fotograaf'. 

Beste Kinderopvang/School,

Ik wil u graag kennis laten maken met kinderfotografie. Kinderpixels werkt hoofdzakelijk in

Groningen, Friesland en Drenthe. Al op veel locaties in Noord Nederland hebben we mogen

fotograferen, meestal met uitstekend resultaat, enthousiaste ouders en vrolijke kinderen! Wij willen

graag dat de fotodagen voor de kinderen een feestje zijn, dat ouders mooie foto’s van hun spruit

ontvangen en dat kinderopvanglocaties en scholen er zo min mogelijk werk van hebben. Tot nu toe heb ik veel

positieve feedback mogen ontvangen van ouders, kinderen, kinderopvangen wie weet binnenkort

van u!

 

Maar ik zal mij eerst even voorstellen. Ik ben Ilse (januari 1995), en ben sinds 2015 werkzaam als

fotograaf. Na mijn studie keerde ik terug naar het Noorden van het land om kinderopvang kennis te

laten maken met mijn kinderfotografie. Ik merk dat nog weinig kinderdagverblijven en andere

vormen van opvang in deze regio kennis en ervaring hadden met de kinderfotograaf. Zonde! Want

vanuit de kinderdagverblijven waarbij we al langsgaan hebben we altijd veel positieve reacties

ontvangen.

 

Spelenderwijs heb ik al veel lieve gezichtjes mogen fotograferen, door middel van knuffeldieren,

prinsessenstoelen, loopauto’s en hobbeldieren. Als kinderfotograaf leerde ik als snel dat rust en

plezier tijdens het fotograferen voorop staat, want het belangrijkste streven van mijn

kinderfotografie is dat de kinderen na het fotograferen met een grote glimlach teruglopen naar het

opvanglokaal. Met natuurlijk diezelfde glimlachjes vastgelegd op de gevoelige plaat! Deze leuke

ervaring zou ik graag meerdere opvangcentra laten meemaken.

 

Daarnaast moet de komst van de fotograaf geen gedoe zijn voor het opvangcentrum. Door middel

van een online bestelmethode en een simpele handtekeninglijst is het voor leidsters van groepen

weinig tot geen extra werk. Ook de brieven voor ouders worden compleet verzorgd aangeleverd. Als

laatste wil ik u laten weten dat de komst van de fotograaf volledig vrijblijvend en zonder kosten is. De

enige ‘betalingen’ worden door de ouders gedaan aan de hand van de foto’s die zij online kunnen

bestellen. Het pakket kan de ouder helemaal zelf samenstellen vanaf 3,- euro. Daarbij is er keuze uit 10

verschillende foto’s, die in kleur, zwart-wit of sepia-tinten besteld kunnen worden.

 

Graag kom ik langs om mijn gezicht en misschien ook wat foto’s te laten zien. U kunt al wat zien op de Facebookpagina van Kinderpixels. (Voor het plaatsen van foto’s is uiteraard toestemming verleend) Daarnaast wil ik graag mijn werkwijze aan u toelichten, want het belangrijkste is dat kinderfotografie zowel voor u als voor het kind een prettige ervaring wordt. Tot snel! 

bottom of page